Bijna 95% van alle Nederlandse huishoudens heeft een inboedelverzekering. Dat is slim, want dankzij je inboedel verzekeren zijn al je spullen verzekerd tegen een groot aantal risico’s. Denk aan waterschade, brand, storm of inbraak. Na een fikse regenbui kan het water plots langs de binnenmuren naar beneden lopen. Vergeten de lader uit het stopcontact te halen waardoor er ineens brand ontstaat, is ook een veelgehoorde oorzaak. Het te maken krijgen met situaties als deze zit nu eenmaal in een klein hoekje en komt altijd op het moment dat je het niet verwacht. Om te voorkomen dat je zelf voor alle schade opdraait, is het belangrijk om een inboedelverzekering te hebben.

 

Wat wordt er precies bedoeld met inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is iets anders dan een opstalverzekering. Een opstalverzekering is bedoeld voor huizenbezitters die zowel het huis als alles wat eraan vastzit verzekerd willen hebben. De inboedelverzekering is juist bedoeld voor alle losse spullen die zich in huis bevinden. Denk aan bedden, tafels, de zithoek, stalampen, vazen, boeken, kleding, en nog veel meer. Ook fijn is dat mobiele telefoons en tablets gewoon zijn meeverzekerd, al is er op dit gebied wel sprake van enkele uitzonderingen die goed zijn om vooraf te weten. Schade aan dit soort apparatuur wordt namelijk enkel vergoed als er geen sprake is van het kapotgaan door vallen of stoten. Wil je juist wel graag dat je je ook geen zorgen hoeft te maken zodra je smartphone in de toiletpot is gevallen, sluit dan een aanvullende Mobiele Elektronicadekking af.

 

Binnen 5 minuten pakket van je keuze afgesloten

Mocht je je woning verhuren via Airbnb, dan is het bovendien tevens fijn dat schade in geval van tijdelijke verhuur ook binnen de inboedelverzekering valt. Deze dient alleen niet te zijn ontstaan door illegale activiteiten of door slecht onderhoud van de woning. Mocht je de bovengenoemde dekkingen niet afdoende vinden, dan zijn er altijd nog aanvullende verzekeringen te vinden bij Univé, zoals een opstalverzekering voor je huis. Verder zijn er nog de kostbaarhedenverzekering – inclusief een wereldwijde dekking -, een rechtsbijstandverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. Het is aan jou om te bepalen wat je precies wilt. De verzekeraar heeft het overigens eenvoudig voor je gemaakt om snel je maandelijkse premie te berekenen en eventueel, bij goed bevallen, het pakket direct af te nemen. Hiervoor maak je gebruik van de bijbehorende button, waarmee je binnen 5 minuten al weet waar je aan toe bent.

 

Zo bespaar je (flink) op de te betalen maandpremie

De inboedelverzekering is vrij van het betalen van een verplicht eigen risico. Wel biedt Univé je de optie om een vrijwillig eigen risico aan te vragen, tot een bedrag van € 500. Het voordeel dat je dit oplevert, is een lagere maandpremie. Om meer te besparen is er tot 10% pakketkorting te claimen. Om hier aanspraak op te maken is het van belang dat je meerdere schadeverzekeringen hebt lopen bij deze verzekeraar, zoals een opstalverzekering voor je huis. Voorkomen van schade is uiteraard het meest voordelig. Hiervoor is het aan te raden om de handige tips door te lezen die op de website vermeld staan.